VARAM aicina uz semināriem par zaļā iepirkuma piemērošanu ilgtspējīgā būvniecībā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) novembrī aicina interesentus pieteikties semināriem par zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) piemērošanu ilgtspējīgā būvniecībā.

Semināros analizēs un diskutēs par ZPI prasību un kritēriju piemērošanas praksi būvprojektos, normatīva regulējuma prasībām un kritērijiem, vienkāršošanas un metodiskā atbalsta uzlabojumu priekšlikumiem, kā arī iepazīstinās ar dzīves cikla aprēķinu metodēm.

ZPI Semināri notiks:

6.novembrī – VARAM, Peldu ielā 25, Rīgā, 409. telpā, plkst. 10:00;

27.novembrī – Ogrē, Ogres novada Kultūras centra lielajā zālē, Brīvības ielā 15, plkst. 10:00.

Ikviens interesents var piedalīties semināros bez maksas, reģistrējoties šajās saitēs:

6.novembra semināram Rīgā – https://ej.uz/6nov;

27.novembra semināram Ogrē – https://ej.uz/27novembris

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Semināri organizēti sadarbībā ar Ekodizaina kompetences centru, ICLEI (Eiropas pašvaldību ilgtspējai) un Ilgtspējīgas būvniecības padomi. Tajos piedalīsies arī eksperti no Latvijas Arhitektu savienības, kuri izvērtēs ZPI prasību un kritēriju piemērošanas iespējas Latvijā.

Seminārā Rīgā piedalīsies starptautiski atzīts eksperts Mervins Džonss (Mervyn Jones), kurš sniegs teorētisku un praktisku informāciju par pieredzi citās Eiropas Savienības valstīs. Savukārt Ogrē Centrālās un finanšu līguma aģentūras pārstāvji iepazīstinās ar pieredzi būvdarbu iepirkumu sagatavošanā un īstenošanā Eiropas Savienības Struktūrfondu projektu ietvaros. Pieredzes stāstos dalīsies politikas veidotāji, nozaru eksperti, pasūtītāji, piegādātāji un projektu īstenotāji.

Latvijā publiskais iepirkums veido 17% no iekšzemes kopprodukta. ZPI ir viens no Eiropas Savienības vides, klimata un enerģijas politikas prioritārajiem instrumentiem, un vides nosacījumu iekļaušana iepirkumu specifikācijās, kļūst prioritārs uzdevums arī Latvijā. Lai iegūtu papildu informāciju par ZPI, aicinām apmeklēt VARAM tīmekļa vietni.

Pievienot komentāru