Slavenā torte “Cielaviņa” – gatavojam mājās paši

Pagatavošana:

Gatavojiet bezē biskvīta mīklu: riekstus izberiet plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdējiet tos. Tad riekstus atdzesējiet un ar nazi sasmalciniet. Ja riekstus smalcināsiet, rullējot vai dauzot, tad izdalīsies eļļa un tie salips.

Sausā traukā lieciet olu baltumus, cukuru sadaliet 3 daļās un pievienojiet pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilājiet izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.

Cepiet bezē biskvītu: uz cepamā papīra (labāk pergamenta) uzzīmējiet trīs 26 cm lielus apļus un izgrieziet tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadaliet trīs daļās un katru lieciet pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdziniet – atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liek līdz 100 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un kaltējiet tos 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas, bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.

Gatavojiet krēmu: katliņā savienojiet ūdeni ar cukuru – uzvāriet sīrupu. Saputojiet olu dzeltenumus, palēnām tiem pielejot klāt un pieputojot karsto sīrupu. Tad pievienojiet sviestu un izsijātu kakao, kas izšķīdināts rumā. Turpiniet putošanu. Pakāpeniski pieputojiet klāt arī kondensēto pienu. Krēmu atdzesējiet ledusskapī.

Gatavojiet krēmu dekorēšanai: ūdens peldē karsējiet saldo krējumu (ap 60 grādiem), tajā izšķīdiniet sadrupinātu šokolādi. Sanāk pabieza, bet līstoša šokolādes masa, tai pievienojiet klāt smalcinātus riekstus.

Kārtojiet kūku: biskvītam noņemiet nost cepamo papīru. Divus no biskvītiem apsmērējiet ar pusi krēma, nolīdziniet tos un salieciet kopā. Virsū lieciet trešo biskvītu. Atlikušo krēmu vienmērīgi pārklājiet kūkas virsai un malām. Pārlejiet visu ar šokolādes krēmu (rotāšanai) un tortes malas apstrādājiet ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem.

Kūka vislabāk garšos apmēram trešajā dienā. Pirmajā jācep biskvīts, otrajā jāgatavo krēms un jāveido kūka, tad tai jāļauj ievilkties, un beidzot – trešajā dienā – tā būs gatava baudīšanai.

Lai jums labi garšo!

Avots

Pievienot komentāru