Skābpiena produkti – mājās gatavoti. Izmanto piena sēni!

Daudzi cilvēki skābpienu gatavo mājās paši, izmantojot piena sēni. Daudzi to labprāt darītu, tikai nezina, kā. Bet liela daļa uzskata, ka vispār nav vērts ķēpāties, jo rūgušpienu var nopirkt veikalā. Ko labu piena sēnes saraudzētais dzēriens dod veselībai, kā to pareizi gatavot un lietot?

Pirmkārt, rūgušpiens, kas iegūts ar piena sēnes starpniecību un tiek lietots regulāri, atvieglo cilvēka stāvokli sirdsslimību un alerģijas gadījumā, tas kavē kālija sāļu nogulsnēšanos uz žultspūšļa un aknu asinsvadu sieniņām, šķīdina žultsakmeņus, veicina divpadsmitpirkstu zarnas čūlas aizrētošanos, ir veselīgs dažādu iekšējo orgānu iekaisuma procesu un parodontozes gadījumā.

Otrkārt, tas teicami izvada no organisma kaitīgās vielas, regulē asinsspiedienu, uzlabo zarnu trakta darbību un samazina organisma šūnu nolietošanos.

Dzēriena pagatavošanai glāzē istabas temperatūras svaiga piena ieliek divas tējkarotes sēnes un diennakti nostādina istabas temperatūrā.

Pateikt, ka rūgušpiens ir gatavs, var pēc biezās virskārtiņas, kurā atrodas sēnīte, un paniņu kārtas glāzes dibenā. Pēc tam uzlējumu izkāš caur sietiņu, sēnītes noskalo aukstā vārītā vai nostādinātā ūdenī un aplej ar svaigu pienu. Bet iegūto rūgušpienu dzer pa glāzei stundu pirms gulētiešanas.

Ja sēnīti katru dienu neaplej ar svaigu pienu, tā pārstāj vairoties, kļūst brūngana, zaudē savas dziednieciskās īpašības, bet pēc tam aiziet bojā. Vesela sēnīte ir biezpiena krāsā, 17 dienās tā izaug divreiz lielāka, tās pieaugumu var nodalīt un uzdāvināt kādam citam cilvēkam.

Dzēriena lietošanas kurss – 20 dienas. Pēc mēnesi ilga pārtraukuma lietošanu atsāk pēc jau minētās shēmas.

Vairumā gadījumu pēc gada iestājas stabila veselības uzlabošanās. Nav pamata satraukumam, ja lietošanas pirmajās divās nedēļās zarnu traktā sāks veidoties gāzes, vēdera izeja kļūs biežāka un mīkstāka. Tas nozīmē tikai to, ka sēnīte darbojas.

Pēc kāda laikā viss normalizēsies, lai gan lielās vajadzības nāksies kārtot biežāk nekā parasti – 2 vai pat 3 reizes dienā. Taču arī tam tā jābūt, jo nekā citādi liekos “uzkrājumus” izvadīt nav iespējams.

Pievienot komentāru