Satraukta ballētāja pēc trakas nakts tusēšanas devās uz slimnīcu, lai viņai pielīmētu atpakaļ nolauztos nagus

Tā saucamie “laika tērētāji” ir atrodami ne tikai Latvijā, bet gan visā pasaulē. Tie ir cilvēki, kas tērē mediķu laiku lietām, kuras var atrisināt ģimenes ārsts vai arī tās vispār nav nepieciešams risināt ārstam.
Kāda ballētāja Lielbritānijā devās uz tuvāko neatliekamo medicīnisko palīdzības iestādi, jo viņa savas trakās ballēšanās laikā bija nolauzusi nagu un vēlējās, lai mediķi to pielīmē atpakaļ.

Taču tas nav pats ļaunākais šajā stāstā. Sievietes alkohola daudzums asinīs liecināja par to, ka viņa nespēja skaidri domāt un viņas broblēma tobrīd viņai bija diez gan milzīga. Pats satraucošākais šajā visā ir tas, ka šie cilvēki neaizdomājas, cik daudz izmaksā šāda stulba vizīte ātrajā palīdzībā.

Neskatoties uz to, ka netaliekamai medicīniskai palīdzībai tiek atvēlēts budžets dažādiem izsaukumiem, šī sieviete nav vienīgais gadījums, kad ierašanās neatliekamajā palīdzībā nav bijusi nepieciešama. Tiek tērēti ne tikai valsts līdzekļi šādu pacientu aprūpei vai konsultācijas sniegšanai, bet arī vērtīgais laiks, kas kādam citam cilvēkam, kam tiešām tas ir nepieciešams, var noderēt daudz vairāk.

Aicinām vienmēr laikus apdomāties, vai ātrās palīdzības izsaukšana tiešām ir tik svarīga, ka to nevarētu atrisināt ģimenes ārsts vai kāds cits arodārsts.

Avots

Pievienot komentāru