Sajust lepnumu par dzimto valodu

Starptautiskā Dzimtās valodas diena visā pasaulē tiek svinēta 21. februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.

Lai ar lepnumu par savu valsti un valodu kopā ar skolu jaunatni svinētu Dzimtās valodas dienu, Latviešu valodas aģentūra šodien, 21.februārī plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības namā aicina uz tikšanos skolēnus un skolotājus no visas Latvijas.

Pasākumā būs iespēja dzirdēt konkursa “Kas manu tautu dara stipru” literāro kompozīciju aktieru Ingas Alsiņas un Jāņa Āmaņa lasījumā, notiks uzvarētāju apbalvošana, varēs saņemt spēcīgu un pozitīvu enerģijas lādiņu, klausoties bungu un dūdu mūzikas grupu “Auļi”, būs iespēja tikties ar filmu “Nameja gredzens”, “Rīgas sargi”, “Sapņu komanda 1935” režisoru Aigaru Graubu un ieskatīties filmu tapšanas aizkulisēs. Pasākumā skolēnus un skolotājus uzrunās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latviešu valodas aģentūras direktors Jānis Valdmanis un Rīgas Latviešu biedrības nama priekšsēdētājs Guntis Gailītis.

Pievienot komentāru