Puiši, sniedzam padomu tiem, kas vēlas pagatavot vakariņas savai meitenei

Ja esat sadūšojies gatavot vakariņas pats, izrēķiniet, cik daudz laika jums vajadzēs maltītes pagatavošanai, lai vakars izvērstos patīkams, nevis kā viens liels stresa pasākums. Dažus maltītes komponentus varat pagatavot jau iepriekš, lai ekonomētu laiku izredzētajā vakarā. Atvēliet sev pietiekami daudz laika, jo jums jājūtas atbrīvotam un mierīgam, kad atskanēs durvju zvans. Nepieļaujiet, ka meitene pārsteidz jūs virtuvē pašā karstākajā ēdiena gatavošanas brīdī.

Noteikti pārliecinieties, vai jums ir visi nepieciešamie virtuves piederumi. Ja jums ir tikai viens kastrolis, izdomājiet kādā secībā gatavosiet pamatēdienu un piedevas.
Izvēlieties dažādus ēdienus, ko gatavot. Piemēram, neplānojiet pildītus sāļos groziņus kā uzkodas un kūku desertā. Un vēl- izvēlieties sezonai atbilstošu ēdienu: ziemā ir jaukāk ēst siltu ēdienu, savukārt vasarā- kaut ko vēsāku.

Kad esat izdomājis, ko gatavosiet, jāpadomā arī par galda servēšanu. Tas nenozīmē, ka jums obligāti jāizvelk no kumodes vecāsmātes sudraba galda piederumi, tomēr pievērsiet uzmanību smalkajām detaļām, kuras sievietes ļoti ņem vērā. Piemēram, iegādājieties interesantas papīra salvetes vai sveces (tās var izmantot arī ēdiena un trauku sildīšanai), lai radītu svinīgu, romantisku atmosfēru.

Nolieciet uz galda garšvielas (sāli, piparus), ūdeni (pudelē vai karafē) un sagrieztu maizi (groziņā vai uz neliela šķīvīša).

Ievērojiet, ka nazim jāatrodas šķīvja labajā pusē, ar naža aso malu vērstu pret šķīvi, bet dakšiņai ar tās zariem vērstiem uz augšu – kreisajā.

Katrai personai nepieciešamas divas glāzes: viena vīnam, otra ūdenim.
Bet deserta galda piederumus (karotīti vai nazi un dakšiņu- atkarībā no ēdiena) lieciet uz galda īsu brīdi pirms deserta pasniegšanas.

Pievienot komentāru