“PetExpo 2018” tuvojas – būs jaunumi un vēl vairāk suņu, kaķu

Attēlu rezultāti vaicājumam “petexpo 2018 latvijā”

Jau 17. un 18. martā Ķīpsalā notiks pavasara lielākā dzīvnieku izstāde “PetExpo 2018”, kas šogad vienuviet pulcēs vēl vairāk suņu un kaķu, turklāt arī retu šķirņu pārstāvjus. Līdzās ķepaiņu skaistuma sacensībām un gudrības demonstrācijām pirmo reizi Latvijā notiks arī grūmeru jeb suņu frizieru sacensības!

“Lai arī ziema šogad mūs lutina ar sniegu, aicinām ziemas prieku baudīšanas laikā iegriezties arī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur divas dienas būs iespēja vērot aizraujošu dzīvnieku pasauli. Pirmo reizi apmeklētāji varēs vērot darba procesā suņu frizierus, kuri sacentīsies par labākā grūmera nosaukumu,” stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

Teju 4000 suņu

Divās izstādes dienās par labākā titulu Ķīpsalā sacentīsies nu jau gandrīz 4000 suņu no 16 valstīm. Spēj tik visus apskatīt – kopā 236 šķirnes! To vidū būs arī ļoti reti sastopamas šķirnes – aitu līdzinieks komondors, spāņu kurts, Ardēnu buvjē, virkne tādu franču aristokrātu veidoto šķirņu kā Arjēžas putnusuns un Normandijas Artuā basets, kā arī medību suņi, piemēram, vācu selekcionētais Minsterlandes mazais putnusuns.

Vissīvākā cīņa par labākā šķirnes pārstāvja titulu notiks starp miniatūrajiem šnauceriem, Džeka Rasela terjeriem, basendžiem, punduršpiciem, angļu kokerspanieliem, Kavaliera karaļa Čārlza spanieliem, mopšiem, kā arī labradoras retrīveriem un vipetiem. Šos un visus citus suņus ringos vērtēs 12 eksperti no Zviedrijas, Krievijas, Horvātijas, Nīderlandes, Spānijas, Portugāles, Itālijas, Serbijas, Francijas un Lietuvas.

Paralēli sacensībām 17. un 18. martā “PetExpo 2018” apmeklētāji varēs vērot arī paraugdemonstrējumus suņu sportā un paklausībā, šķirņu demonstrācijas un vēl citus izklaidējošus šovus. Pilna pasākumu programma jau drīzumā tiks publicēta izstādes mājaslapā: www.petexpo.lv

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru