Noderīgi padomi sarkanvīna izvēlei

Vīna izvēle ir vesela zinātne, kas prasa pieredzi, gatavību apgūt jaunas zināšanas un piedzīvojumu meklētāju garu, lai eksperimentētu ar jaunām garšas niansēm. Īpaši uzmanīgiem ar vīna izvēli jābūt tiem, kas tikko sākuši ceļojumu vīnu pasaulē – ir viegli apjukt, stāvot pie plaukta ar plašu dzērienu izvēli.

Lai atvieglotu iepirkšanās procesu, veikalu tīkls „AlkOutlet” kopā ar Latvijas ievērojamākajiem vīnziņiem ir sagatavojis noderīgus padomus sarkanvīna izvēlē, kas palīdzēs atrast labāko variantu un piemeklēt tīkamāko garšu.

Lai saprastu, kādu vīnu izvēlēties, ir jāatbild uz diviem svarīgiem jautājumiem. Pirmais – kādam mērķim vīns tiek izvēlēts? Ja vīns ir paredzēts sarīkojumam pie dabas ar šašlikiem un vienkāršām uzkodām, ir vērts skatīties uz vieglu vīnu plauktu, turpretī dārgs un piesātināts vīns tādā pasākumā nebūs iederīgs. Ja sarīkojums ir svinīgs un paredz solīdu ģērbšanās stilu, arī vīnam jābūt pienācīgas kvalitātes. Daudzi veikali atvieglo savu pircēju izvēli, piedāvājot norādes par vīna kvalitāti. “AlkOutlet” veikalos atradīsiet uzliku “Teicama izvēle”, kas liecina, ka šo vīnu iesaka slavenais vīnzinis Jānis Kaļķis.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru