Nāves jūras dubļi un vietējie augi pret psoriāzi


Psoriāze jeb zvīņēde ir ādas slimība, kam raksturīgas sudrabaini baltas, viegli nokasāmas zvīņas uz krasi izteikta sarkana pamata. Lai arī kaite nav lipīga, patīkamu iespaidu tā nerada. Slimība ir ārstējama, taču process ir ilgs un grūts.

Pirmām kārtām jāattīra organisms no sārņiem un jālieto ārsta izrakstītie vitamīni.

Otrkārt, iespējami mazāk jānervozē, jo stress ir viens no galvenajiem slimības provocētājiem.

Lai arī slimības ierosinātāji konkrēti nav zināmi, 90% gadījumu zvīņēde ir saistīta ar nervu sistēmas, iekšējās sekrēcijas dziedzeru un vielmaiņas traucējumiem. Sava nozīme ir arī iedzimtībai.

Psoriāzes ārstēšanā labi palīdz Nāves jūras sāls un dubļi. Ja vien ir iespēja turp aizbraukt vai šos produktus iegādāties, tos ieteicams izmantot. Taču var palīdzēt arī vietējie augi.

* Ņem 15 g trejdaivu sunīša lakstu, 10 g melnā plūškoka ziedu, 15 g divšķautņu asinszāles lakstu, 5 g lielo struteņu lakstu, 10 g helēniju ālantes sakņu, 15 g parastās kalmes sakņu, 10 g kukurūzas drīksnu, 10 g brūkleņu lapu un 10 g tīruma kosas.

Aptuveni 1–2 ēdamkarotes maisījuma ieber emaljētā traukā, aplej ar 200 ml verdoša ūdens, 15 minūtes karsē, 45 minūtes atdzesē, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Dzer pa pusglāzei no rīta un vakarā pēc ēšanas. Ārstēšanās kurss – viens mēnesis.

Pievienot komentāru