Medus elpceļu slimībām. Vairākas iedarbīgas kombinācijas

Viens no populārākajiem un iedarbīgākajiem līdzekļiem pret gripu: notīrītu ķiploku (vai sīpolu) sarīvē uz rīves, attiecībā 1:1 sajauc ar medu un lieto pa ēdamkarotei pirms gulētiešanas, uzdzerot siltu ūdeni.

Pret bronhītu un traheītu
* Ēdamkaroti žāvētu māllēpju lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, brīdi nostādina, izkāš un pievieno 1,5 ēdamkarotes medus. Lieto kā atklepošanu veicinošu līdzekli 4–5 reizes dienā stundu pirms ēšanas.

* Sajauc 100 g medus, 30 g alvejas sulas un 100 g sviesta. Lieto pa ēdamkarotei, iemaisītu glāzē karsta piena 2–3 reizes dienā.

* Sajauc 100 g medus ar vesela vai puscitrona sulu. 1,5 ēdamkarotes māllēpju lapu aplej ar 300 ml verdoša ūdens, nostādina, tad izkāš, atdzesē un pievieno medus un citrona sulas maisījumu. Dzer siltu pa pusglāzei.

Pret augšējo elpceļu iekaisumu
* Ieteicams košļāt šūnu medu. Vienas šādas procedūras ilgums – 15 minūtes. Pirmajā slimības dienā tas jādara bieži, lai visu procedūru ilgums kopumā būtu vismaz 3 stundas. Nākamajās dienās košļāšanu var samazināt līdz 2–3 reizēm (kopumā 45 minūtes).

* Ieteicams lietot arī tīru medu pa tējkarotei līdz pat 10 reizēm dienā, turot to mutē un sūkājot.

Pret ARS
* Intoksikācijas izpausmju mazināšanai un pašsajūtas uzlabošanai izmantojama šāda recepte: pagatavo 250 ml stipras tējas, pievieno 2 tējkarotes medus, pa tējkarotei ar cukuru saberztas avenes un smiltsērkšķus un 1/3 citrona sulas. Dzer siltu 3–4 reizes dienā.

Pievienot komentāru