“Maxima” izpilda Zolitūdes apņemšanos

Biedrība “Zolitūde 21.11”, cietušo pārstāvji un “Maxima Latvija” ir panākuši vienošanos par materiāla atbalsta sniegšanu arī morāli cietušajiem, izpildot iepriekš pausto apņemšanos par materiāla atbalsta nodrošināšanu visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

Materiālais atbalsts morāli cietušajiem pieejams 61 personai, kuras Zolitūdes traģēdijas krimināllietas ietvaros atzītas par cietušām. Pēc panāktās vienošanās par atbalsta sniegšanas kārtību, izmaksas jau šobrīd ir veiktas lielākajai daļai morāli cietušo.

“Pildot savu solījumu un apņemšanos, esam nodrošinājuši finansiālā atbalsta pieejamību visiem traģēdijā cietušajiem. Kā uzņēmums esam morāli atbildīgi par saviem darbiniekiem un klientiem, kuri traģēdijas brīdī atradās veikalā. Pašlaik vienošanās par finansiālā atbalsta saņemšanu noslēgtas ar visām fiziski cietušajām personām un gandrīz ar visām bojā gājušo ģimenēm, tajā skaitā palīdzēts arī ugunsdzēsēju ģimenēm. Nekas nespēs atgriezt zaudētos tuviniekus vai mazināt pārdzīvotās sāpes, tomēr ar cietušo pārstāvjiem esam kopīgi strādājuši, lai kaut nedaudz atvieglotu ikdienu visiem cietušajiem, kurus traģēdija skāra vissmagāk. Gribu izteikt vislielāko pateicību biedrībai “Zolitūde 21.11″ un cietušo pārstāvjiem par aktīvu sadarbību un ieguldīto darbu atbalsta risinājumu meklēšanā,” norāda “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers.

Morāli cietušo atbalstam “Maxima Latvija” novirzījusi gandrīz 140 tūkstošus eiro. Kopumā atbalsta nodrošināšanai cietušajiem pašlaik uzņēmums ir veicis izmaksas gandrīz 9 miljonu eiro apmērā, ietverot atbalstu bojā gājušo tuviniekiem, cietušajiem, kas guva fiziskus miesas bojājumus, bērniem, kas traģēdijā zaudēja savus vecākus, kā arī morāli cietušajiem.

Biedrības “Zolitūde 21.11” vadītājas Regīnas Ločmeles – Luņovas komentārs par panākto vienošanos: “Līdz ar šo panākto vienošanos, atsaucoties uz biedrības “Zolitūde 21.11” priekšlikumu, uzņēmums ir izpildījis solīto par materiāla atbalsta sniegšanu visiem traģēdijā cietušajiem. “Maxima Latvija” ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas visu šo gadu gaitā izrādījis cieņu traģēdija cietušajiem un sniedzis materiālu atbalstu, lai palīdzētu cietušajiem atvieglot ikdienas rūpes un raudzīties nākotnē. Šis ir nozīmīgs solis un kalpo kā piemērs uzņēmuma atbildīgai rīcībai cietušo priekšā.”

Cietušo pārstāvis Aldis Gobzems par panākto vienošanos: “Esmu bijis viens no lielākajiem “Maxima Latvija” kritizētājiem daudzu gadu garumā, bet šobrīd vēlos pateikt uzņēmumam “Maxima Latvija” lielu paldies par to, ka mums kopā ir izdevies palīdzēt Zolitūdes traģēdijā cietušajiem”.

Uzziņai:

Kopumā “Maxima Latvija” izmaksātais atbalsta apjoms pašlaik sasniedz gandrīz 9 miljonus eiro. Vispirms tika palīdzēts bērniem, kuri traģēdijā zaudēja vienu vai abus vecākus, bet vēlāk uzsāktas vienošanās par atbalstu saņemšanu ar bojāgājušo tuviniekiem, kam sekoja atbalsts cietušajiem, kuri guva miesas bojājumus, savukārt šī gada sākumā panākta vienošanās par risinājumu arī morāli cietušajām personām.

Tāpat 2015. gadā “Maxima Latvija” SIA “Tineo” vārdā vienojās ar Rīgas domi un biedrību “Zolitūde 21.11” par zemes Priedaines ielā 20 dāvinājumu Rīgas domei, lai uzsāktu Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas izveides procesu.

Pievienot komentāru