Manuālā masāža. Kā veikt, kāds būs efekts?


Manuālo masāžu veic vakarā. Nepieciešams nedaudz brīva laika, gela vai emulsijas maska, kas nesacietē, vai arī ādas tipam atbilstīgs labi slīdošs barojošs vai mitrinošs krēms.

Kā masāža veicama?
Ērti jāiekārtojas spoguļa priekšā un maksimāli jāatslābina sejas, plecu, roku, delnu un pirkstu muskuļi. Vispirms jāattīra āda. Ja tā ir auksta, var uzlikt karstu kompresi (pielikt sejai sasildītu dvieli vai salveti). Pēc tam biezā kārtā uzziež masāžai izraudzīto līdzekli. Bet pati masāža dalās trīs posmos.

Pamatposms – vispārēja kopšana
Uzlabo asinsriti, noņem muskuļu spriedzi un sagatavo ādu tālākām manipulācijām. Sāk no kakla. Ar labo roku viegli glauda kakla kreiso pusi no atslēgkaula līdz žoklim, bet ar kreiso roku – pretējo pusi.

Pēc tam ādu glauda pa galvenajām masāžas līnijām: no zoda vidus līdz auss ļipiņai, no mutes kaktiņa līdz auss skrimslim. Ar abu roku diviem pirkstiem (rādītājpirkstu un vidējo) viegli novelk gar lūpām: ar labo roku no kreisās puses uz labo, ar kreiso – no labās puses uz kreiso.

Vaigukaulu apvidū ādu glauda ar pirkstu spilventiņiem virzienā no deguna līdz ausīm. Vietu starp uzacīm masē ar diviem pirkstiem no lejas uz augšu, bet pieri – no vidusdaļas līdz deniņiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru