Mālpils aicina uz pirmajiem Mālpils zemeņu svētkiem – 29.jūnijā

Mālpils novads lepojās ar saviem uzņēmumiem un lielākajiem zemeņu audzētājiem Latvijā – “Mālpils zemenes”, kuru iedvesmoti vietējie iedzīvotāji, sadarbībā ar novada uzņēmējiem un Mālpils kultūras centru rīko Pirmos Mālpils ZEMEŅU SVĒTKUS un aicina visus zemeņu cienītājus baudīt “Zemeņu sezonu” kopā !

Svētku ietvaros norisināsies zemeņu degustācijas, zemeņu kūku konkurss, plašs amatnieku un mājražotāju tirgus, Mālpils novada uzņēmēju aktivitātes, dažādas zemenīgas radošās darbnīcas, ekskursijas uz zemeņu laukiem, sēžamsolu veidošanas meistarklase no senajiem ozoliem un koncerti visas dienas garumā. Mālpils Muižā – zemeņu baudījums 3 kārtu ēdienos. Svētku noslēgumā – Zemeņu balle kopā ar Madlienas pūtēju orķestri un muzikālo apvienību Vintāža, solistiem Gintu Krievkalnu, Mārtiņu Ruski un Normundu Rutuli.

Amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā goda vietā likti produkti un ražojumi, kuru dizainā vai sastāvā izmantotas zemenes. Skaistumlietas, dažādi mājražotāju gardumi un īpašas zemeņu piparkūkas, protams, arī gardās “Mālpils zemenes”.

Svētku laikā notiks Zemeņu kūku konkurss, kurā saimnieces dižosies saviem kūku cepēju talantiem. Konkursa žūrijas komisija – Mālpils muižas šefpavāres Aijas Gabrānes un kulinārijas ekspertes Ilzes Jurkānes vadībā.

Zemeņu svētku koncertos piedalīsies – bērnu un jauniešu vokāla studija “Rasa”, Rīgas Latviešu biedrības VPDK “Vija”, Viņķeles k/c deju kolektīvs “Savieši”, Ulbrokas deju kolektīvs “Stopiņš”, Daudzevas dāmu deju kolektīvs “Kvēlziedes”, Ādažu kultūras centra vīru vokālais ansamblis “Saltavots”, vokālais ansamblis “Gauja”, Mālpils k/c JDK “Māra”, VPDK “Sidgunda” un VPDK “Kniediņš”, Mālpils vidusskolas deju kolektīvs “Dunda”, Mālpils k/c jauktais koris “Mergupe, vokālais ansamblis “Vokālā bilance”, senioru vokālais ansamblis “Sidgundietes”, Mālpils senioru vokālais ansamblis “Rezēdas un dadzis”, kā arī pūtēju orķestris “Madliena”.

Svētku lieldraugs : Mālpils ZemeNes

Svētkus organizē : Mālpils kultūras centrs, sadarbībā ar iedzīvotāju iniciatīvu grupu “Mālpils Iedvesmo” @malpils_iedvesmo

Uz tikšanos 2019.gada 29.jūnijā, Mālpilī ! Svinēsim zemeņu sezonu kopā!

Pievienot komentāru