Lūk, kādēļ pie mājas nekad nedrīkst stādīt egli! Baisi paliek…

Daudzās tautās egle ar tās zariem tiek uzskatīta par pavadītāju mirušo valstībā. Tas ir saistīts ar nāves sakrāla nozīmi, atbrīvošanas un attīrīšanas būtību. Ne velti uz bērēm nes skuju vainagus un uz tikko uzbērta kapa liek egļu zarus. Laba cilvēka dvēsele uz debesīm dodas caur uz augšu vērstajiem egles aplauztajiem zariem. Savukārt burvji, raganas un pašnāvnieki paliek dzīvot egļu zaru vainagā.

благоприятные деревья возле дома

Tieši tas, ka egles un skujkoki tik plaši tiek izmantoti bērēs, mudināja cilvēkus nevēlēties šo mirušo cilvēku koku redzēt arī pie sevis mājās. Egles aizvien biežāk sāka stādīt pie baznīcām, lai “mirušais nenāktu un netraucētu”. Palēnam radās aizvien jauni aizliegumi un ticējumi, kas ļautu pasargāt cilvēkus.

  1. Līdzko egle pāraugs māju, tajā kāds nomirs.
  2. Ja egle izaugusi garāka par cilvēku, kurš to iestādīja, tas nozīmē, ka viņš nomirs.
  3. Egle – nelabo spēku un ļauno garu patvērums.
  4. Iestādīt egli – uz nāvi, vientulību, neauglību, tikai meitu dzimšanu ģimenē.

плодовые деревья возле дома

Ezotēriķi uzskata, ka egle ir kā enerģētiskais vampīrs. Vasarā tā savāc apkārt esošo enerģiju un dalās ar to tikai ziemā.

Nav ieteicams ilgi staigāt pa egļu mežu. Koka enerģētika ir ļoti spēcīga, tādēļ pietiks vien ar 20 minūtēm, lai attīrītu domas un justos daudz labāk. Līdzko cilvēks egļu mežā atradīsies ilgāk, koki sāks atņemt cilvēkam enerģiju.

Arī no medicīniskā skatu punkta šeit viss ir pareizi – pārlieku ilga egļu ēteriskās eļļas uzņemšana var nodarīt veselībai kaitējumu.

Ja jums likās šis raksts interesants, noteikti dalieties arī ar citiem!

Avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">Lancelots</cite>

    Es zinu, ka eglēm ir sekla sakņu sistēma un ja blakus ir ēka tad egle izceļ māju no pamatiem.

    Es pats jau gadiem gaidu kad egle sabrucinās stulbam politiķim viņa grezno mūra žogu 😀

Pievienot komentāru