Laulību gredzens spēj pasargāt locītavas no demorfācijas

Angļu zinātnieki secinājuši, ka zelta laulību gredzens spēj labvēlīgi iedarboties uz cilvēka locītavām. Tiesa, ka tas attiecas tikai uz vienu pirkstu – zeltnesi – un arī tikai tad, ja cilvēks nēsā gredzenu.

To, ka laulības zelta gredzens bremzē pirksta locītavu nolietošanos, Birmingemas ārsti atklājuši, veicot rokas rentgenuzņēmumu kādai 62 gadus vecai sievietei. Paciente sūdzējās, ka viņai jau daudzus gadus sāp visu pirkstu locītavas, vienīgi zeltnesis ar laulību gredzenu esot patīkams izņēmums.

Rentgenuzņēmumā viss bija skaidri redzams: visu pirkstu locītavas bija nolietojušās, bet zeltnesim tās bija praktiski veselas. Pēc šī atklājuma speciālisti pārbaudīja pirkstu locītavas vēl vairākiem desmitiem sieviešu, kuras ilgstošu laiku nēsājušas zelta gredzenu – rezultāti izrādījās pilnīgi tādi paši.

Pagaidām zinātnieki nespēj precīzi noteikt, kā tieši zelts spēj pasargāt locītavas, bet pr vienu viņi gan ir droši – zelts caur ādu nonāk pirksta limfas dziedzeros un aizsargā locītavas no demorfācijas.

Pievienot komentāru