Latvijas farmācijas uzņēmums Lotos Pharma 6. darbības gadu iesāk ar jaunas GMP standartiem atbilstošas ražotnes izveidi

 

Lotos Pharma šī gada 19. februārī svinēja 5 gadu jubileju, kas ir nozīmīgs atskaites punkts uzņēmuma attīstībā.

Šo gadu laikā uzņēmums ir kļuvis par nozīmīgu spēlētāju Latvijas farmācijas tirgū, patērētājiem piedāvājot plašu ražotās produkcijas sortimentu, sākot no preparātiem saaukstēšanās segmentam līdz produktiem sirds veselībai, kuri bezrecepšu medikamentu un uztura bagātinātāju tirgū pēc pārdotajiem iepakojumiem ieņem pirmo vietu Latvijā.

Uzņēmuma ražoto produktu sortimentā ir ne tikai uztura bagātinātāji, bet arī divas medicīnas ierīces – Sinurin® un Sinurin® Spray -, sagādājot aizvien lielāku konkurenci lielajiem ārzemju farmācijas milžiem. Pašlaik izstrādes stadijā ir vēl citas produktu formas, kas tiks ieviestas jau 2018. gadā.

Savas darbības laikā uzņēmums ir ieguvis atzinību un apbalvojumus no jomas speciālistiem. Jau pirmajā darbības gadā uzņēmuma ieviestais šķiedrvielu produkts SilvaSlim® Colon Clean Latvijas uztura bagātinātāju ražotāju asociācijas rīkotajā konkursā ieguva balvu kā “Inovatīvākais uztura bagātinātājs 2013. gadā”. Un 2016. gadā vienīgais no farmācijas uzņēmumiem ir ieguvis atzinību LIAA rīkotajā konkursā “Eksporta un inovācijas balva 2016”.

Lotos Pharma katru gadu noslēdz ar produktu pārdošanas pieaugumu, un 2017. gada beigās ir sasniegta teicama izaugsme + 24%, īpaši eksporta tirgos. Pašlaik uzņēmums eksportē savus produktus uz tādām valstīm kā Lietuvu, Igauniju, Somiju, Gruziju, Ukrainu, Kirgiztānu, Azerbaidžānu, Armēniju.

Lotos Pharma grupas kopējais apgrozījums sasniedz 1,5 milijonus EUR ar peļnu, kas lielāka par 10%, kur labu pienesumu atnesis uzņēmuma jaunais produkts AteroLip 5D – uztura bagātinātājs, kas paredzēts cukura līmeņa uzturēšanai asinīs*.

Katru gadu uzņēmums izvirza ambiciozus mērķus, šogad Lotos Pharma atklās jaunu un modernu ražotni, kas būs atbilstoša Labas ražošanas prakses stadartiem (GMP – Good Manufacturing Practice). Līdz ar to uzņēmumā būs iespējama arī zāļu ražošana, kas nākotnē atvērs jaunas iespējas uzņēmuma attīstībā.

* Sastāvā esošais kanēlis un hroms palīdz uzturēt normālu glikozes līmeni asinīs.

Pievienot komentāru