Kurš tev pienesīs ūdens glāzi vecumdienās? Bezbērnu ģimenes paliek aizvien populārākas

Jautājumi par to, kas tev pienesīs ūdens glāzi vecumdienās, vai arī, ko tu darīsi viens pats, kad būsi vecs un slims, šādi pāri saņem ļoti bieži.

Problēma mūsdienu sabiedrībā ir tajā, ka visi dzīvo pēc viena noteikta moduļa – atrodi darbu, dabū dzīvesvietu, atrodi partneru, apprecies, radi pēcnācējus, noveco. Taču mūsdienu sabiedrībā ne tikai mainās vecums, kad sievietes vispār aizdomājas par bērnu dzemdēšanu, bet arī mainās uzskati par to, kamdēļ vispār nepieciešami bērni.

Ļoti liela daļa sieviešu uzskata, ka sievietei ir sniegta iespēja dzemdēt, tādēļ viņai obligāti tas ir jādara. Bezbērnu ģimeņu piekritējas gan teiks ko citu – katram veselam cilvēkam ir dotas rokas, balss un dzirde, bet ne visi prot zīmēt, dziedāt un sadzirdēt to, kas patiešām ir svarīgs.

Problēma jau nav tajā, ka šīs sievietes ir nolēmušas dzīvi pavadīt bez bērniem, problēma ir amorālajā sabiedrībā, kas pat neizskata iespēju pieņemt šādu sievietes lēmumu, kur nu vēl cienīt to.

Ir sievietes, kas neredz sevi mātes lomā, kuras nebūt nevēlas bērnus, jo zina, ka nespēs sniegt viņiem to mīlestību, rūpes un uzmanību, kāda viņiem būtu vajadzīga. Šajā gadījumā tad rodas jautājums visām tām dāmām, kas burtiski spiež sievietēm dzemdēt – jums nepietiek ar to, cik daudz bērnu pasaulē ir bērnu namos vai šausmīgās ģimenēs, kur vecāki viņus nemīl, sit un morāli iespaido?

Ja sieviete zina, ka viņa nevēlas kļūt par māti, tad tā ir viņas pašas problēma, viņas lēmums, un nevienam citam cilvēkam nav tiesības uzspiest sievietei iznēsāt sevī bērnu tikai tādēļ, ka tādi ir sabiedrības uzskati.

Protams, ka ir sievietes, kuras jau kopš dzimšanas saprot, ka būs mātes, un viņām mātes instinkts ir attīstīts. Bet kamdēļ spiest savu mātes instinktu virsū sievietei, kurai tāda nav? Un nav runa par to, ka mātes instinkts parādīsies tad, kad piedzims bērns – iespējams! Taču, vai ir vērts izmēģināt, lai to sajustu? Un ja nu tā nav? Ja nu sieviete kļūst nelaimīga un pašnāvnieciska? Ja nu bērna dzimšana nodara viņai tādu morālo kaitējumu, ka viņa vairs nekad nebūs tāda, kāda bija agrāk, iespējams, pat iztaisīs pašnāvību? Bet tas jau mūsdienās ir laikam “normāli”, jo plašsaziņu līdzekļi ir pilni ar cilvēkiem, kas teju vienkārši pat negrasās cienīt citu cilvēku viedokļus, turklāt vēl panāks to, ka novedīs cilvēku līdz galējam solim – pašnāvībai.

Jūs nekad nezināt, kas notiek cilvēka dzīvē, turklāt jūsu uzmācīgās runas par to, ka sievietei nu gan ir pienācis laiks dzemdēt, ir klaja necieņas izrādīšana un tā nav jūsu darīšana.

Cieniet cits citu! Ja jūs uzskatāt, ka katrai sievietei ir jādzemdēt, lai tā arī ir, bet jums nav tiesības uzkraut savu viedokli un vēl kļūt agresīvam par šo jautājumu.

Autors: anonīms

COMMENTS

Pievienot komentāru