Kāpēc nav ieteicams gulēt spoguļa priekšā

No daudziem paziņām varam dzirdēt, ka nedrīkst gulēt spoguļa priekšā. Bet kāpēc?

 

Mūsdienās spoguļi ir kļuvuši par neatņemamu interjera sastāvdaļu: tie rotā dzīvojamās istabas, gaiteņus, guļamistabas, bērnu istabas.

Daži spoguļi ir kā mākslas darbi! Tātad, kāpēc nav vēlams tos uzglabāt telpā, kur cilvēki atpūšas, un vēl jo vairāk, jūs nedrīkstat gulēt spoguļa priekšā?

 

Stāsts

 

Ķīnā sena leģenda vēsta, ka sen atpakaļ mūsu pasaule kopā ar spoguļu pasauli bija viena. Reiz spoguļu iemītnieki gribēja pārņemt cilvēku pasauli un cieta neveiksmi.

Kopš tā laika viņi uz visiem laikiem ir palikuši spoguļu pasaulē un bija spiesti atkārtot to cilvēku kustības, kuri skatās spogulī.

Pateicoties šai leģendai, tika uzskatīts, ka spogulis ir durvis uz citu pasauli, no kuras cilvēku vēro viņa dubultnieki un gaida, kad viņš aizmigs, lai nozagtu dvēseli, tad dvēsele paliktu spoguļu pasaulē un vairs nevarētu atgriezties ķermenī.

 

Sapņošana

 

Faktiski visi negatīvie viedokļi par spoguļiem ir balstīti uz leģendām. Ticēt viņiem vai nē, ir katra darīšana. Bet ir vērts atzīmēt, ka miega laikā cilvēks vairākas reizes pamostas un to neatceras.

Tāpēc, ieraugot savu atspulgu spogulī, viņš var vienkārši nobīties, tieši tā iemesla dēļ pastāv uzskats, ka pie spoguļa nav iespējams gulēt.

 

Pievienot komentāru