Kā sniegt palīdzību bērnam aizrīšanās gadījumā un kā viņu elpināt – jāzina ikvienam no vecākiem

Vai no tā, ko mācījies autoskolas pirmās palīdzības sniegšanas kursos, vēl atceries, kā jāsniedz palīdzība bērnam aizrīšanās gadījumā? Un kā jāveic elpināšana? Ja tas sen aizmirsts, atkārto! Jo katram pieaugušajam ir jāzina, kā nelaimes gadījumā palīdzēt bērnam.

Īstenojot Labklājības ministrijas projektu, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ir izdevusi padomu žurnālu “Bērnam Droša Bērnība”, ko vecāki var saņemt bez maksas, kā arī var lasīt internetā – www.mammamuntetiem.lv/zurnals. Žurnālā iekļauti daudzveidīgi informatīvi materiāli par to, kā vecāki var novērst bērna traumatisma riskus un kā bērnam sniegt pirmo palīdzību dažādu traumu gadījumā. Tāpat projekta ietvaros izveidotas infografikas – “Palīdzība zīdainim un bērnam aizrijoties” un “Atdzīvināšanas pasākumi zīdainim un bērnam”.

“Kā bērnam sniegt pirmo palīdzību nelaimes gadījumā, piemēram, kā rīkoties, ja bērns aizrijas, un kā viņu nepieciešamības gadījumā elpināt, – tas ir jāzina ikvienam no vecākiem. Aicinu vecākus arvien iegūt jaunu informāciju par to, kā pasargāt savu bērnu no dažādām traumām,” padomu žurnāla “Bērnam Droša Bērnība” atvēršanas svētkos deva labklājības ministrs Jānis Reirs.

Lai uzzinātu, kā sniegt bērnam pirmo palīdzību dažādos gadījumos, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru