Kā risināt piepampušu apakšstilbu problēmu? Kāpēc rodas kāju tūska?

Šogad vasara mūs lutina ar īpaši siltu un saulainu laiku, kas priecē teju ikvienu. Tomēr katrā laikā ir veselības nianses, kam ir jāpievērš īpaša uzmanība.

Diemžēl karstie laikapstākļi bieži vien daudziem izraisa diskomfortu kājās un rada tūsku. Kāpēc vasarā īpaši izteikti rodas kāju tūska un ko darīt, lai šo problēmu risinātu, – konsultē BENU Aptiekas piesaistītais eksperts, Baltijas vēnu klīnikas vadošais speciālists asinsvadu ķirurgs Ints Ūdris un BENU Aptiekas farmaceite Ilze Priedniece.

Kāpēc rodas kāju tūska?

Asinsvadu ķirurgs I.Ūdris skaidro: “Aukstums asinsvadiem patīk, bet karstums – nepavisam. Tūska veidojas tieši no tā, ka karstā laikā ķermenis pats cenšas sevi atdzesēt, bet, lai to veiktu, paplašinās asinsvadi, arī kāju vēnas. Īpaši, ja ir jau kādas vēnu mazspējas pazīmes, kas iepriekš nav pamanītas, tās karstā laikā saasinās un liek sevi manīt. Tāpat limfas attece karstā laikā kļūst lēnāka – tas arī ir viens no iemesliem kāju tūskai.”

Pamanot, ka kājas tūkst, ļoti svarīgi ir iedarboties pret tūsku, nevis ļaut, lai pietūkums dienu no dienas turpinās. Kāpēc? Ja ļauj tūskai būt ilgstoši un neko nedara, lai tās nebūtu, paplašinātie asinsvadi pierod pie šīs situācijas un rezultātā kāju āda kļūst spīdīga, cieta, sāk veidoties pigmentācijas plankumi. Un tas jau ir risks iedzīvoties trofiskajās čūlās – tieši ilgstoša, neārstēta tūska ir būtiskākais čūlu palaidējmehānisms. Tāpēc ignorēt nedrīkst arī kāju tūsku, kas radusies, diendienā ilgstoši sēžot vai stāvot, uzsver speciālists.

Kā mazināt tūsku? Par to lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru