Kā pāriet no izvēlīga ēdāja uz veselīgu kaķa apetīti?

Daudzi kaķu īpašnieki saskaras ar problēmu, ka viņu mīluļi ir izvēlīgi. Mēs bieži brīnāmies, kāpēc kaķis atsakās no barības, ko mēs viņam dodam. Ir daudzi iemesli, kāpēc kaķi var būt izvēlīgi, kad runa ir par ēdienu.

Viens no visbiežāk sastopamajiem iemesliem ir tas, ka kaķiem ir ļoti izteiktas garšas un smaržas izjūtas. Tie var nevēlēties ēst jaunu, tiem nepazīstamu barību. Turklāt kaķiem var būt garšas un tekstūras preferences, kuras ir grūti apmierināt. Tāpēc ir jāizvēlās piemērota kaķu barība. Vēl viens kaķu nemierīguma iemesls var būt stress.

Kaķi ir dzīvnieki ar jutīgu nervu sistēmu, un stress var ietekmēt to apetīti. Izmaiņas vidē, piemēram, pārvākšanās, jauna ģimenes locekļa ienākšana ģimenē vai remontdarbi, var izraisīt to, ka kaķi pārstāj ēst. Problēma var būt arī slimība. Ja kaķis ilgstoši neēd, ir vērts konsultēties ar veterinārārstu, lai izslēgtu jebkādas veselības problēmas.

 

Izpratne par kaķa uztura vajadzībām

Lai palīdzētu jūsu kaķim no izvēlīga ēdāja kļūt par veselīgu ēstgribētāju, ir svarīgi izprast viņa uztura vajadzības. Kaķi ir gaļēdāji, un to uzturā nepieciešams pareizs dzīvnieku olbaltumvielu daudzums. Kaķu barība ir viens no svarīgākajiem aspektiem. Ir ieteicams izvēlēties mitru kaķu barību vai sausu kaķu barību, taču tādu, kas ir kvalitatīva un satur pilnvērtīgas uzturvielas. Svarīgi ir arī nodrošināt kaķi ar pareizo vitamīnu un minerālvielu daudzumu. Ja neesat pārliecināts, kādas ir jūsu kaķa uztura vajadzības, konsultējieties ar zoodietologu, kurš var palīdzēt izvēlēties piemērotu diētu.

Kā pāriet uz veselīgāku uzturu savam kaķim

Pāreja uz veselīgāku uzturu jūsu kaķim var būt sarežģīta, taču tā ir iespējama. Svarīgākais ir pakāpeniski ieviest kaķa uzturā jaunu barību. Izmaiņas jāveic pakāpeniski, lai kaķis varētu pie tām pierast. Var sākt, pievienojot nelielus daudzumus jaunās barības kaķa esošajai barībai, pakāpeniski palielinot jaunās barības daudzumu, līdz tā veido lielāko daļu kaķa ēdienreizes. Atcerieties, ka katrs kaķis ir atšķirīgs, un, iespējams, jums būs jāpielāgo temps, kādā veicat izmaiņas ēdienkartē, tāpat kā jāpielāgo pati kaķu barība.

Padomi, kā ieviest jaunu barību nerātniem kaķiem

Ja jūsu kaķis ir izvēlīgs attiecībā uz barību, ir daži padomi, kas var palīdzēt ieviest jaunu barību. Pirmkārt, nelieciet kaķim ēst piespiedu kārtā. Tas var tikai palielināt viņa pretestību pret jauno barību. Tā vietā mēģiniet radīt pozitīvu asociāciju ar jauno barību. Jūs varat mēģināt dot jauno barību kopā ar kaķa iecienītākajiem našķiem vai rotaļu laikā. Mēģiniet maigi sasildīt mitro barību un sajaukt sauso barību ar nedaudz ūdens. Atcerieties, ka galvenais ir pacietība. Neuztraucieties, ja kaķis uzreiz nepieņem jauno barību.

Barības iespējas nerātniem kaķiem

Ja jūsu kaķis ir izvēlīgs attiecībā uz barību, ir daudz iespēju, ko varat apsvērt. Viens no risinājumiem var būt barības zīmola maiņa. Izmēģiniet dažādus zīmolus un garšas, lai tiktu atrasta tāda kaķu barība, kas jūsu kaķim patīk. Sausās barības vietā varat izmēģināt arī mitru kaķu barību. Daži kaķi dod priekšroku mitrai barībai. Vēl viena iespēja varētu būt kaķa ēdiena gatavošana mājās. Ja jums ir laiks un vēlme, varat gatavot maltītes savam kaķim paši, izmantojot atbilstošas sastāvdaļas un BARF receptes.

Veselības problēmu, kas var ietekmēt apetīti, risināšana

Ja jūsu kaķis turpina būt izvēlīgs attiecībā uz ēdienu, neraugoties uz mēģinājumiem ieviest jaunu diētu, pastāv iespēja, ka tas ir saistīts ar veselības problēmām. Pastāv vairāki veselības traucējumi, kas var ietekmēt kaķa apetīti, piemēram, zobu problēmas, gremošanas problēmas vai infekcijas. Ja jums ir aizdomas, ka jūsu kaķim ir kādas veselības problēmas, konsultējieties ar savu veterinārārstu. Viņš varēs diagnosticēt un ārstēt visas veselības problēmas, kas var ietekmēt jūsu kaķa apetīti.

Atcerieties, ka, ja kaķa uzturā neko neesat mainījis un viņš pēkšņi pārstāj ēst, tas ir signāls, lai pēc iespējas ātrāk dotos ar viņu pie veterinārārsta!

Ieteicamie barības zīmoli nerātniem kaķiem

Ir pieejama ļoti dažāda kaķu barība. Ja meklējat ieteicamos kaķu barības zīmolus nerātniem kaķiem, ir vairāki zīmoli, kas ir pazīstami ar savu produktu augsto kvalitāti un garšīgumu. Viens no šādiem zīmoliem ir Rural Homestead, kas piedāvā plašu garšu un tekstūru klāstu. Vēl viens ieteikts zīmols ir Paka Zwierzaka, kas koncentrējas uz dabīgām sastāvdaļām un pilnvērtīgu uzturu kaķiem.

Kopsavilkums: palīdziet savam kaķim attīstīt veselīgu apetīti

Ja jūsu kaķis ir izvēlīgs attiecībā uz barību, ir daudz iemeslu un risinājumu, kas jāņem vērā. Izprotot kaķa uztura vajadzības, pakāpeniski ieviešot jaunu uzturu, esot pacietīgam un eksperimentējot ar dažādiem ēdiena variantiem, var palīdzēt kaķim no izvēlīga ēdāja kļūt par veselīgu ēstgribētāju. Tomēr, ja problēma saglabājas, ir vērts konsultēties ar veterinārārstu, kurš varēs diagnosticēt visas veselības problēmas un ieteikt atbilstošus risinājumus. Atcerieties, ka veselīgs uzturs ir ļoti svarīgs jūsu kaķa ilgtermiņa veselībai un labsajūtai.

Pievienot komentāru