Kā panākt, ka netīri un taukaini mati vienā rāvienā atgūst skaistumu bez mazgāšanas?

Sports, stress, saspringts dzīvesveids, nemitīgas laikapstākļu maiņas un daudz kas cits ietekmē mūsu matu stāvokli. Ļoti bieži nesanāk matus mazgāt katru dienu, bet ko darīt, lai mati tomēr izskatītos tīri pat bez mazgāšanas?

Atvēsināšanas process
Tikko beidzies treniņš, bet mati dikti sasvīduši? Neuztraucies, bet gan vienkārši pārliecinies, ka galva un tai skaitā mati kārtīgi atdziest. Karstums ir viens no tiem, kas matu izskatu padara vēl taukaināku un vizuāli nepievilcīgāku, tāpēc vari izmantot vairākus atvēsināšanās variantus. Viens no labākajiem piemēriem ir labi vēdināmā telpā izķemmēt matus, tā izplatot dabīgās eļļas caur šķipsnām, kas darbosies kā kondicionēšanās līdzeklis, tad izmanto fēna vēsā gaisa režīmu un pūt uz matiem. Kuplākam matu izskatam un nelielam apjomam vari nolaist galvu uz leju un tad pūst virsū vēso gaisu ar fēnu. Savukārt, ja mati saņemti astē, vari uzsmidzināt mazliet ūdens uz saknēm un tad izžāvēt ar mēreni siltu gaisu – labs, ātrs paņēmiens, kas palīdzēs izskatīties uz visiem 100%.

Sausie šampūni
Arī sausie šampūni ir labs variants, kas ļaus no rīta izlaist kārtējo matu mazgāšanu. Produktu klāsts ir pietiekami plašs, taču galvenokārt tie iedalās divās daļās – pulvera vai aerosola sausie šampūni. Abi darbojas vienādi – tie absorbē matos esošās eļļas, taču katras sievietes matu struktūra ir atšķirīga, tāpēc ieteicams atrast sev piemērotāko. Sauso šampūnu izsmidzini vai iesmērē matu saknēs un tad, paceļot saknes, ieveido formu. Taču sāc ar mazāku daudzumu līdzekļa, lai efektu nepārvērstu par defektu, kas pievērsīs pastiprinātu uzmanību nemazgātajiem matiem.

Pievienot komentāru