Kā lietot apelsīnu eļļu veselībai un skaistumam

Foto – Pixabay

Vispārzināms, ka citrusaugļi, kuriem pieder arī koši oranžie apelsīni, ir bagāti ar C vitamīnu, kas stiprina imunitāti, tā aizsargājot cilvēku no daudzām slimībām. Taču apelsīnu var lietot ne tikai svaigā vai sulu veidā, kā esam raduši to darīt. Teicamu efektu dod arī apelsīna ēteriskā eļļa, ko iegūst no augļu miziņas.

* Pret hronisku bronhītu, garīgu pārslodzi, bezmiegu un paaugstinātu asinsspiedienu 2–3 pilienus apelsīnu eļļas izšķīdina tējkarotē medus vai uzpilina cukurgraudiņam. Lieto 2–3 reizes dienā.

* Organisma pretošanās spēju paaugstināšanai pret infekcijas slimībām, kā arī pret nogurumu un dažādu veidu dermatītu veselīga ir vanna ar apelsīnu eļļu (5–7 pilieni eļļas uz vannu).

* Pret parodontozi, smaganu asiņošanu un iekaisumu smaganas regulāri jāapziež ar apelsīnu un augu eļļas maisījumu (attiecībā 1:1).

* Smaganu iekaisuma un stomatīta profilaksei ieteicams katru dienu mutes dobumu skalot ar apelsīnu eļļas šķīdumu (1–2 pilieni eļļas uz glāzi ūdens).

* Pievienojot apelsīnu eļļu jebkuram kosmētiskajam krēmam (5 pilieni eļļas uz 10 gramiem krēma), tā piešķir krēmam īpašības, kas ādu padara jaunavīgāku.

Pievienot komentāru