Kā iegādāties e-receptes zāles?

Kas jādara, lai iegādātos e-recepšu medikamentus sev vai citam cilvēkam, piemēram, bērnam vai vecāka gadagājuma cilvēkam? Nacionālais veselības dienests apkopojis svarīgāko informāciju, kas jāņem vērā, aptiekā iegādājoties e-recepšu medikamentus.

Iegādājoties zāles sev, uzrādi personas apliecinošu dokumentu

Lai iegādātos sev izrakstītas e-receptes zāles, atceries, ka farmaceitam nepieciešams uzrādīt tikai savu personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību (eID). Zāles aptiekā nav iespējams saņemt, uzrādot pensionāra vai autovadītāja apliecību.

Iegādājoties zāles savam bērnam, nosauc bērna vārdu un uzvārdu

Nepilngadīga bērna (līdz 18 gadu vecumam) E-veselības lietotāja profils ir piesaistīts vecāku vai aizbildņu profiliem, tādējādi farmaceits E-veselības portālā var redzēt visas e-receptes, kas izrakstītas un vēl nav izsniegtas vecākam/aizbildnim vai bērnam. Tāpēc, lai iegādātos zāles savam nepilngadīgajam bērnam, vecākam vai aizbildnim aptiekā jāuzrāda tikai savs personu apliecinošs dokuments un jānosauc bērna vārds un uzvārds.

Ja iegādāsies zāles citam cilvēkam, noskaidro e-receptes ID numuru

Lai varētu iegādāties e-recepšu medikamentus, kas ir izrakstīti citam cilvēkam (piemēram, kaimiņam, vecmāmiņai vai citam ģimenes loceklim), pirmkārt, aptiekā jāuzrāda e-receptes ID numurs (tas ir pieejams ārstam un pacientam un var būt izdrukāts no E-veselības portāla, to var uzrādīt kā attēlu telefonā vai citā ērtā veidā). Otrkārt, jānosauc pacienta vārds, uzvārds un, treškārt, jāuzrāda savs personu apliecinošs dokuments, lai farmaceits sistēmā varētu atzīmēt zāļu saņēmēju. Atceries, ka aptiekā nav nepieciešams nosaukt cita cilvēka personas kodu vai uzrādīt cita cilvēka dokumentu!

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru