Ja mati sākuši izkrist, labākais līdzeklis – nātres

Foto – Pixabay

Labākais līdzeklis pret jebkura veida matu izkrišanu ir nātres.

* 6 ēdamkarotes žāvētu nātru lapu aplej ar puslitru ūdens un puslitru galda etiķa, pusstundu vāra uz lēnas uguns, tad izkāš. Katru vakaru iegūtajā novārījumā mazgā matus bez ziepēm.

* Galvas ādu ierīvē ar nātru izvilkumu spirtā. Svaigas lapas rūpīgi nomazgā, ļauj tām nožūt, samaļ gaļas maļamajā mašīnā un aplej ar degvīnu (uz 1 daļu nātru masas ņem 10 daļas degvīna). Nedēļu nostādina cieši aizvērtā traukā, tad izkāš. Ierīvē galvas ādu 1–2 reizes nedēļā.

* Papildus ieteicams katru dienu dzert nātru lapu novārījumu: ēdamkaroti lapu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, vāra 10 minūtes, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā pirms ēšanas.

Pret alopēciju, ko izraisījis spēcīgs stress
* Pirmkārt, iespēju robežās jācenšas novērst stresa faktorus.

* Ēdamkaroti baldriānu sakņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10–15 minūtes karsē ūdens peldē, tad izkāš. Lieto pa 1–2 ēdamkarotēm no rīta un vakarā īsi pirms gulētiešanas.

* Ēdamkaroti eleuterokoka aplej ar glāzi verdoša ūdens, 30 minūtes nostādina un dzer kā tēju – pa 2–3 glāzēm dienā. Pēc garšas var saldināt ar medu vai cukuru.

Pret alopēciju, ko izraisījusi dzelzs deficīta anēmija
* Ēdienkartē vairāk jāiekļauj dzelzi saturošie produkti: griķi, aknas, salāti, zaļie āboli, ķirbji, rāceņi.

Uzmanību! Dažu kuņģa-zarnu trakta slimību gadījumā virkni augu valsts produktu nedrīkst lietot, tāpēc iepriekš vēlams konsultēties ar ārstu.

* Izspiež ceļteku lapu sulu un lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

* Sajauc vienādās daļās mežrozīšu paaugļus un upenes, ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 2–3 stundas nostādina un dzer kā tēju pa 2–3 glāzēm dienā.

Pievienot komentāru