IZM: pamatizglītības uzsākšana no 6 vai 7 gadu vecuma būs vecāku izvēle

Pirmdien, 2018.gada 5.martā, uzreiz pēc Ministru kabineta komitejas sēdes gaidīsim jūs preses konferencē, kurā izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis un Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks iepazīstinās ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem par pamatizglītības uzsākšanas vecumu.

Likuma grozījumi paredz uzsākt samērīgu, līdzsvarotu un elastīgu pāreju uz pamatizglītības satura apguvi, sākot no 6 gadu vecuma, nosakot iespējas 1.klases izglītības programmu īstenot arī pirmsskolas izglītības iestādē. Plānots, ka vecākiem tiks saglabāta iespēja izvēlēties, vai bērni pamatizglītības apguvi uzsāks 6 vai 7 gadu vecumā. Arī turpmāk saskaņā ar vecāku vēlmēm un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu pirmsskolas izglītības programmas apguvi varēs pagarināt par vienu gadu. Likumprojektu grozījumi paredz, ka turpmāk pamatizglītības apguvi nevarēs uzsākt no 8 gadu vecuma.

Preses konferencē IZM iepazīstinās arī ar citiem priekšlikumiem, kuri sagatavoti virzītajos Izglītības un Vispārējās izglītības likumu ietvaros.

Mediju pārstāvji gaidīti pirmdien, 5.martā, uzreiz pēc Ministru kabineta komiteju sēdes ~plkst.11.00, Ministru kabineta Preses konferenču zālē, 319. telpā, Brīvības bulvārī 36, Rīgā.

Iekļūšana Ministru kabineta ēkā ar pastāvīgās akreditācijas kartēm. Ja nepieciešama vienreizējā caurlaide, lūgums ne vēlāk kā 1 stundu pirms sēdes sākuma pieteikumu sūtīt uz e-pastu [email protected]

Pievienot komentāru