Iespaidīgākie mūzikas festivāli visā pasaulē

Mūzikas festivāli ir kļuvuši par globālu fenomenu, kas iekaro mūzikas entuziastu sirdis un iztēli visā pasaulē. No elektroniskās deju mūzikas pulsējošiem ritmiem līdz dvēseli saviļņojošām pop mūzikas melodijām – šie festivāli godina mūzikas žanru un kultūru daudzveidību.

Tāpat kā ādas kopšanas cienītāji novērtē La Roche-Posay Effaclar produktus, mūzikas entuziasti novērtē labākos mūzikas festivālus, kas apvieno dažādus mūzikas žanrus. Dosimies muzikālā ceļojumā un iepazīsim dažus no pasaules iespaidīgākajiem mūzikas festivāliem, kas pārkāpj robežas un no jauna definē koncertu pieredzi.

 

1.     Glastonberijas festivāls (Apvienotajā Karalistē)

 

Glastonberijas festivāls ir piecu dienu laikmetīgās skatuves mākslas festivāls, kas norisinās Piltonas ciemā netālu no Glastonberijas pilsētas, Anglijā. Festivālā piedalās dažādi mūzikas, dejas, komēdijas, teātra, cirka, kabarē un citu mākslu pārstāvji. Glastonberija ir viens no lielākajiem un pazīstamākajiem mūzikas festivāliem visā pasaulē.

Festivāls notiek Worthy Farm īpašumā, kas pieder Maiklam Eivisam un viņa ģimenei. Saimniecība atrodas apmēram 8 km (5 jūdzes) no Piltonas ciema, un to ieskauj lauki un meži. Glastonberijas festivāls ir ļoti daudzveidīgs, un tas piesaista cilvēkus no visas pasaules. Festivāls ir pazīstams ar savu nesteidzīgo atmosfēru un draudzīgo un pretimnākošo sabiedrību.

Glastonberijas festivāls ir nozīmīgs notikums Anglijas kultūras kalendārā, un to bieži dēvē par mūzikas fanu svētceļojumu. Festivāls tiek rīkots katru gadu kopš 1970. gada.

 

Populārākie mākslinieki, kas uzstājušies Glastonberijas festivālā:

Deivids Bovijs;

The Rolling Stones;

Bejonse Noulza;

Adele

 

2.     Mūzikas un mākslas festivāls “Coachella Valley Music and Arts Festival” (ASV)

 

Festivāls “Coachella” notiek divu nedēļu laikā, aprīļa beigās un maija sākumā. Tas ir viens no populārākajiem mūzikas festivāliem pasaulē, un to apmeklē vairāk nekā 500 000 cilvēku.

Ikgadējais mūzikas un mākslas festivāls notiek Empire Polo klubā Indio, Kalifornijā, ASV. To 1999. gadā dibināja Pols Tolets un Riks Van Santens, un to organizē uzņēmums “Goldenvoice”.

“Coachella” ir pazīstama ar savu plašo mūzikas klāstu, kas aptver visus žanrus, sākot no rokmūzikas un popmūzikas līdz elektroniskajai dejai un hiphopam. Katru gadu festivālā uzstājas daži no pasaules populārākajiem māksliniekiem, tostarp Beyonse, Adele, Radiohead, Coldplay, Prince un Kendrick Lamar. Papildus mūzikai Coachella ir arī pazīstama ar savu mākslas izstādi. Festivāla teritorijā atrodas vairākas mākslas instalācijas, kas ir veidotas speciāli festivālam.

 

3.     Tomorrowland (Beļģijā)

 

Tomorrowland ir ikgadējs mūzikas festivāls, kas notiek De Schorre pilsētā Boom, Beļģijā. To dibināja Manu un Michiel Beers brāļi 2005. gadā, un tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem mūzikas festivāliem pasaulē.

Festivāls notiek divu nedēļu laikā jūlijā, un to apmeklē vairāk nekā 400 000 cilvēku. Tomorrowland ir pazīstams ar savu plašo mūzikas klāstu, kas aptver visus elektroniskās deju mūzikas žanrus, tostarp house, techno, trance, drum and bass un dubstep. Katru gadu festivālā uzstājas daži no pasaules populārākajiem DJ un mūzikas producentiem. Papildus mūzikai Tomorrowland ir arī pazīstams ar savu burvīgo atmosfēru. Festivāla teritorija ir dekorēta ar krāšņām gaismas un skaņas instalācijām, kas rada pasakainu un maģisku sajūtu.

 

4.     Fudzi rokfestivāls (Japānā)

 

 

Fuji Rock festivāls ir ikgadējs mūzikas festivāls, kas notiek Nihondaira nacionālajā parkā, netālu no Fudzi kalna, Japānā. Pirmo reizi tas norisinājās 1997. gadā, un mūsdienās tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem mūzikas festivāliem visā pasaulē. Festivāls notiek trīs dienas jūlijā, un to apmeklē vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Fudzi rokfestivāls ir pazīstams ar savu plašo mūzikas klāstu, kas aptver visus žanrus, sākot no rokmūzikas un popmūzikas līdz elektroniskajai dejai un hiphopam. Katru gadu festivālā uzstājas daži no pasaules populārākajiem māksliniekiem, tostarp Radiohead, Coldplay, Björk, Red Hot Chili Peppers un The Cure.

 

 

 

Pievienot komentāru