“Gardu muti” aicina skoloties ēdienu gatavošanas “Vieglas improvizācijas meistarklasē”

Attēlu rezultāti vaicājumam “Garškopju kustība "Gardu muti"”

Garškopju kustība “Gardu muti” aprīlī aizsākusi lekciju un meistarklašu vakarus Valmiermuižā, ciemos aicinot runātājus, kuru aizraušanās ir ēdienu gatavošana un viņi labprāt dalās ar savām zināšanām, kā gatavot garšīgi, veselīgi un gudri. Tā ar “Vieglas improvizācijas meistarklasi” 26.aprīlī, pl.18:30, Valmiermuižas alus virtuvē (Valmiermuižā, Dzirnavu ielā 2) viesosies bloga “Krustnagliņa” autore Katrīna Mame, lai kopīgi gatavotu Latvijas garšu maltīti.

Katrīnas sirdslieta – ēdienu gatavošana

“Ēst gatavošana ir mana lielākā aizraušanās nu jau apmēram 5 gadus. Man patīk atklāt jaunas garšas un to kombinācijas, tāpēc improvizācija manā virtuvē nav sveša. Lai arī neesmu profesionāla pavāre ar diploma grādu, esmu guvusi pieredzi un uzkrājusi zināšanas dažādās meistarklasēs, kā arī pašmācības ceļā, daudz lasot, pētot un izmēģinot jaunas lietas,” atklāj Katrīna. “Viens no lielākajiem eksperimentiem ir mans ēdienu gatavošanas blogs “Krustnagliņa”, kurā dalos ar savām iecienītākajām receptēm, īpaši bagātām ar dārzeņiem un dažādām garšvielām. Mana vēlme un lielākais ikdienas izaicinājums ir atrast perfekto balansu starp to, lai ēdiens būtu garšīgs un tajā pat laikā veselīgs.”

Vieglas improvizācijas meistarklase

Tā kā aizrautīgā pavāre ir nonākusi dzīves punktā, kurā vēlas ar uzkrātajām zināšanām dalīties, tika izveidota “Vieglas improvizācijas meistarklase”, lai satiktu ikvienu, kas mīl ēdienu, bet, iespējams, ir nedaudz noguris no savas ēst gatavošanas rutīnas. Līdz ar to, šī nav klasiskā kulinārijas meistarklase, kurā gatavo konkrētu ēdienu receptes un pēc tam tās atkārto mājās. Šajā tikšanās reizē, kopīgi ar dalībniekiem gatavojot maltīti un diskutējot, tiek rasti risinājumi, kā ar dažiem vienkāršiem principiem gatavot mājās no tiem krājumiem, kas jau ir pieejami. Mērķis ir likt padomāt par to, kā iegūt lielāku brīvību virtuvē un pats galvenais – gūt prieku no gatavošanas procesa, atraisot radošumu un pastiprinot vēlmi daudzveidīgi gatavot pašiem un atklāt jaunas garšu kombinācijas.

Dalībai meistarklasē 26. aprīlī var pieteikties iepriekš, rakstot e-pastā [email protected], dalības maksa 20.00 eiro. Vietu skaits ierobežots.

Latvijas garšas sadarbībā ar vietējiem zemniekiem un ražotājiem

Pielāgojoties “Gardu muti” solījumam savā svinību galdā celt Latvijas garšas, šī meistarklase Valmierā būs īpaša ar to, ka pamatā taps no vietējiem labumiem, kurus sarūpēs atbalstītāji: dabīgu piena produktu ražotājs “Grasbergs”, bioloģiskās pārtikas audzētāji un ražotāji z/s “Kaņepītes”, kazu siera gatavotāji z/s “Līvi”, kaņepju audzētāji un pārstrādātāji “Loja”, ogu pārstrādātāji “Cietais rieksts”, zirņu uzkodu ražotāji “Krippu”, Latvijas garšu restorāns “Valmiermuižas alus virtuve” un garškopju kustība “Gardu muti”.

Par “Gardu muti”

Garškopju kustība “Gardu muti” savu darbību aizsāka 2011. gadā, rīkojot vietējo zemnieku un amatnieku tirdziņus un gadskārtu svinības pie Valmiermuižas alus darītavas, vēlāk šo zīmolu attīstot kā gardēžu galamērķu krātuvi un radot vietējo ogu un augļu bezalkoholiskos dzērienus, sukādes, tā kopjot un lolojot tīras Latvijas garšas.

Pievienot komentāru