Gaidām pienenes: no tām izdodas brīnišķīgas sejas maskas!


Maska no svaigām pieneņu, nātru, piparmētras un melisas lapām baro, mitrina un atjaunina ādu. Visas sastāvdaļas sajauc vienādās daļās.

Ēdamkaroti sasmalcinātā maisījuma sajauc ar ēdamkaroti biezpiena un tējkaroti medus. Masku sejai liek uz 20 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni un apslauka ar sasaldēta piparmētru vai kumelīšu uzlējuma ledusgabaliņu.

Sasmalcinātas pieneņu saknes, kātiņus, lapas un ziedus liek stikla burkā, pārlej ar degvīnu (uz glāzi pieneņu glāze degvīna) un, periodiski sakratot, 10 dienas nostādina siltā tumšā vietā, tad izkāš un pielej 2 glāzes vārīta ūdens. Lieto sejas apslaucīšanai pret vasarraibumiem, pinnēm, izsitumiem.

Pret matu taukošanos labi palīdz svaigu sasmalcinātu pieneņu lapu masa. Putriņu uz 10 minūtēm ieziež galvas ādā un ap galvu apliek polietilēna plēvi, pēc tam matus izķemmē.

Pienainā sula, kas ir ne tikai zieda kātiņā, bet visā augā, balina vasarraibumus, dziedē tulznas un likvidē kārpas.

Efektīvs līdzeklis pret vasarraibumiem ir pieneņu losjons. Ne mazāk kā 30 pieneņu ziedkopu aplej ar glāzi verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Iegūtais daudzums paredzēts 3 dienām – ar uzlējumu viegli samitrina seju vismaz 5 reizes dienā un ļauj ādai nožūt.

Pievienot komentāru