Dodoties uz siltajām zemēm, jābūt īpaši uzmanīgiem, citādi gadīsies tik briesmīgi, kā šim vīrietim no Krievijas

Krievijā, Saratovas apgabalā kādam vīrietim ārsti no acs izvlikuši trīs centimetrus garu tārpu, ziņo medijs “Ria novosti”.

40 gadus vecais vīrietis ārstiem bija sūdzējies par savu apsārtušo aci, kura niezēja. Papildus viņš jutis dīvainas kustību sajūtas labajā acī.

Pārbaudes laikā vīrieša acī ārsti konstatēja parazitāro slimību – dirofilariasis. Tā ir ļoti reta slimība, ko pārnēsā ielas suņi un kaķi. Arī odi un kukaiņi spēj paciest šos kāpurus, kurus pēc tam “ievieto” zem ādas.

Tas arī bija šī vīrieša gadījums. Ārsti no viņa redzes orgāniem izvilka trīs centimetrus garu tārpu.

“Tiek uzskatīts, ka slimība ir raksturīga apgabaliem ar mitru un siltu klimatu. Tās ir Āzijas, Āfrikas, Dienvideiropas valstis. Bet pēdējos gados ir palielinājies dirofilariasis sastopamība valstīs, kurām šī slimība nav pilnībā raksturīga,” norādīja slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Družinins.

Vīrietis atklāja, ka aptuveni pirms gada viņš bija devies atvaļinājumā uz Šrilanku. Tur, visticamāk, viņu sakodis ods, kas arī varētu būt šīs slimības cēlonis.

Ārsts Družinins aicināja visus, kuri plāno atpūsties tropos, noteikti vakcinēties un neaizmirst par visiem drošības pasākumiem. Obligāti jālieto kukaiņu atbaidīšanas līdzekļi.

Avots

Pievienot komentāru