Biedējoši! Tautas ticējumi vēstī – šos 5 kokus mājas tuvumā stādīt nedrīkst

Tautas ticējumi bieži vien sola labas un sliktas lietas attiecība uz priekšmetiem, dzīvniekiem, augiem un kokiem. Sensenos laikos cilvēki ticēja, ka tieši šos kokus nedrīkst stādīt mājas tuvumā. Bet tie, kas iestādīja, varēja dārgi par to samaksāt.

Foto: Unsplash

Lūk, tautas ticējumi par bīstamākajiem kokiem, par kuru skaistumu jāpriecājas brīvā dabā, bet ne savā pagalmā:

Ozols

Tiek uzskatīts, ka slikta pazīme ir blakus mājai iestādīt ozolu. Kāpēc tā, jautāsiet? Jā, patiešām – tas ir koks, kuram piemīt milzīga enerģētika, taču tiek uzskatīts, ka tas būs piemērots vienīgi spēcīgiem, stipriem un veseliem cilvēkiem. Savukārt vājus un slimīgus cilvēkus ozols “nemīl” un atņem viņiem vēl atlikušos spēkus.

Bērzs

Ne īpaši laba izvēle ir mājai blakus iestādīt bērzu. Runā, ka, ja šis koks tiks iestādīts aiz sētas, ielas pusē, šis koks pasargās māju no nelabiem spēkiem, bet, ja to iestādīs mājas teritorijā, sievietēm, kas dzīvos šajā mājā, būšot problēmas ar bērniņu ieņemšanu un veselību sieviešu līnijās.

Egle un priede

Tāpat tautas ticējumi vēstī, ka pie mājas nedrīkst stādīt arī egles un priedes. Šos kokus uzskata kā magnētus visām nepatikšanām – nelaimēm, nabadzībai un tāpat tās radot milzīgas nesaskaņas ģimenē.

Apse

Teju vai šķiet, ka visbīstamākais koks šajā sarakstā varētu būt apse. Šim kokam piedēvē šausmīgas spējas. Sākot ar to, ka tas izsūc enerģiju no mājas iemītniekiem un iedzen cilvēkus depresijā. Tāpat tiek uzskatīts, ka šajā mājoklī dzīvojošajām sievietēm, būs problēmas ar bērniņa ieņemšanu. Arī ģimenes jautājumos šis koks sēšot vienas vienīgas nelaimes un nesaskaņas – mīlestības vietā tikai asaras un aizvainojumi. Visbaisākais ticējums tautas gudrībās vēstīts tieši par apsi – cilvēks, kas iestādījis šo koku, dažu gadu laikā dosies mūžībā.

Pievienot komentāru