Bauskas policisti atsavināja 300 litrus nelegālo dīzeļdegvielu

Pagājušajā nedēļā, 5.jūlijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki, veicot dienesta pienākumus Bauskā, pēc pulksten 20.00, apturēja automašīnu Audi Avant, kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis.

Apturot automašīnu, policistu uzmanību piesaistīja automašīnas bagāžnieka nodalījumā esošās dažāda tilpuma plastmasas kannas ar šķidrumu. Policisti kopumā izņēma 12 dažāda tilpuma plastmasas kannas ar 300 litriem nezināmas izcelsmes dīzeļdegvielu.

Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 169.3 pants paredz, ka par ar akcīzes nodokli apliekamo preču (to skaitā preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums) iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem – uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām – no septiņdesmit līdz septiņtūkstoš simt euro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai (pārvadāšanai) izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Pievienot komentāru