Augu līdzekļi pret galvassāpēm: dilles, baldriāns, liepziedi. Laiks tos ievākt!

Ir cilvēki, kuriem pietiek kādu laiku uzturēties nevēdinātās, piesmakušās telpās, ilgāk pasēdēt pie televizora vai stiprāk panervozēt, un viņiem tūlīt pat sāk sāpēt galva. Protams, ik reizi lietot tabletes negribas, bet arī ciest sāpes ir mokoši.

Ātri atbrīvoties no sāpēm palīdz nomierinoši fitolīdzekļi.

* Ēdamkaroti sasmalcinātu baldriāna sakņu aplej ar glāzi vārīta ūdens un 12 stundas nostādina istabas temperatūrā. Lieto pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā.

* Pozitīva iedarbība ir diļļu uzlējumam. Ēdamkaroti diļļu ziedkopu aplej ar 1,5 glāzēm verdoša ūdens, nostādina un izdzer dienas laikā.

* Ne mazāk efektīvs pret galvassāpēm ir arī liepziedu novārījums: ēdamkaroti ziedu 10 minūtes vāra glāzē ūdens. Dzer uz nakti.

* Ja galvassāpju cēlonis ir satraukums vai stress, no tām atbrīvoties palīdz rozmarīna tēja. Tējkaroti žāvētu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, apklāj ar salveti, nostādina 10 minūtes, tad izkāš un izdzer.

* Galvassāpju profilaksei noder šāds līdzeklis: vienādās daļās sajauc lauru, ķiršu un eikalipta lapas, ieliek marles maisiņā un uz nakti paliek zem spilvena.

Pievienot komentāru