Ar 5 vienkāršiem soļiem atbrīvojies no “maisiņiem” zem acīm

Nepietiekams miegs parasti tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem iemesliem, kādēļ rodas tā sauktie “maisiņi” zem acīm. Taču bez noguruma un negulētām naktīm to spēj ietekmēt arī citi apstākļi.

Kāpēc veidojas šie “maisiņi”, kā no tiem pēc iespējas ātrāk un efektīvāk atbrīvoties, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

“Pirmā palīdzība” ātram rezultātam

Ja acu pietūkumu izraisījusi negulēta nakts, par “pirmo palīdzību” var kalpot tautas metode – melnās vai zaļās tējas maisiņu kompreses. Tējā esošās dabiskās miecvielas (tannīni) palīdz sašaurināt asinsvadus, kas mazina pietūkumu ap acīm, savukārt, tējā esošais kofeīns uzlabos vielmaiņu audos ap acīm. Tējas maisiņus pirms atdzesēšanas ir jātur karstā ūdenī 15 līdz 20 minūtes. Līdzīgs efekts ir arī ledusskapī atvēsinātām karotēm, kuras no rīta var pielikt pie katras acs, lai noņemtu tūsku. Pampumu iespējams mazināt izvēloties arī pareizu gulēšanas pozu. Galvai ir jābūt nedaudz paceltai, ko vari panākt, izmantojot divus spilvenus. Tie nodrošinās balstu galvai un palīdzēs izvairīties no šķidruma uzkrāšanās zem acīm.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru