Ak nē – tās ir pamodušās! Kā veiksmīgi atbaidīt ērces?

Vasaras un pavasara atpūtas cienītāji zina, ka, atrodoties dabā, ir jābūt maksimāli acīgam. Kāpēc? Jo ērces jau ir pamodušās no sava ziemas miega un ir gatavas doties uzbrukumos!

Tāpēc mūsu redakcija steidz padalīties ar noderīgiem padomiem, kā arī ar ļoti iedarbīgu pretērču līdzekļa recepti!

Kā pasargāt sevi no ērču uzbrukumiem?

  1. Par piknika vietu labāk izvēlēties skujkoku mežus (tāds lēmums pilnībā izslēgs iespēju sastapt ērci). Dodoties uz lapu un jaukto koku mežu, ir jāpievērš uzmanība sausiem un saulainiem laukiem. Labāk izvairīties no augstiem krūmājiem, aizaugušas un mitras zāles, kā arī purviem.
  2. Pirms došanās uz dabu, vajag parūpēties par piemērotu tērpu: īsus šortus un T-kreklus  labāk pietaupīt piemērotākam gadījumam. Labāk dodiet priekšroku sporta tērpam ar rāvējslēdzēju un garajām zeķēm.
  3. Saskaņā ar statistikas datiem, visvairāk no ērču kodumiem cieš tādas ķermeņa daļas kā kakls, vēders un cirkšņi. Tāpēc šīs daļas ir vēl rūpīgāk jānoklāj ar apģērba gabaliem.
  4. Pirms došanās atpūtā, vajag kārtīgi piesūcināt apģērbu ar speciālu kukaiņus atbaidošu līdzekli, kā arī uzklāt šo pašu preparātu uz atklātajām ķermeņa vietām.
  5. Tāpat pārdošanā ir speciāli apģērbi. Tie ir sava veida aizsargapģērbs ar blīvām, elastīgām manžetēm uz rokām un biksēm.
  6. Atgriežoties mājās ir pilnībā jāizģērbjas un jāapskata ķermenis, vai uz tā nav minētie parazīti. Apģērbu vēlams izpurināt un izmazgāt karstā ūdenī.
  7. Ieraugot ērci mājās, nepieciešams steidzami to nospiest. Piedošanu, bet nekāda kukaiņa saudzēšana!
  8. Ja ērce tomēr ir piesūkusies, skatieties, kā viens vīrietis veiksmīgi to dabūja nost. Lūk, pamācība: Vīrietis droši un ātri noņēma ērci!

Ja esat ķīmisko kukaiņus atbaidošo līdzekļu pretinieks, tad pamēģiniet mājās pagatavot šo vienkāršo līdzekli, kam ir tikai trīs sastāvdaļas. Recepti lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru