7 senas dzīves gudrības, kas liks noticēt – tu pats esi savas dzīves noteicējs

Dažkārt dažādu apstākļu dēļ, mēs pārstājam ticēt sev. Tas noved mūs bezizejā, jo bez ticības sev nekad nekas dzīvē vairs neizdodas.

Foto: Unsplash

Šīs 7 atziņas tev atgādinās par to, cik patiesībā tu esi stiprs!

1. Pirms gribi mainīt pasauli, sākumā iemīli esošo!

Iemīli apkārtējo pasauli tādu, kāda tā ir. Tikai tad, kad tu būsi to izdarījis, tu spēsi to padarīt vēl labāku.

2. Tavas emocijas ir tava apzināta izvēle!

Visam, ko tu domā, saki un kā rīkojies ir divi veidi – darīt to vai nedarīt. Mācies apzināties, ka tu savas emocijas vari izvēlēties – tās pieļaut vai nepieļaut, un kontrolēt.

3. Kontrolēt savu dzīvi?

Lieliski, ja tu esi atbildīgs un vēlies kontrolēt savu dzīvi, taču tev jāatceras, ka ikviens pieļauj kļūdas. Pat visperfektākais. Kļūdīties nav jābaidās, jābaidās ir nemācīties no savām kļūdām!

4. Nekad nepieņem lēmumus ātrāk!

Vispareizākos lēmumus tu vienmēr pieņem tad, kad šie apstākļi kļūst par absolūtu nepieciešamību!
5. Viens no visefektīvākajiem veidiem dzīvot piepildītu, laimīgu, apzinātu dzīvi ir apzināties to, ka tu jau esi īstajā vietā un īstajā laikā.

6. Nesapņo, tici saviem sapņiem!

Sapņot nav slikti, taču, ja tavi sapņi ir bez mērķa, tiem nav jēgas un tie tikai iztukšo tavu laiku. Vienmēr tici saviem sapņiem – pat tad, kad citi to nedara!

7. Vienmēr esi tu pats!

Dažkārt dzīve “nospiež tevi ceļos”, tu sāc domāt, ka vieglāk būtu bijis, ja tu būtu rīkojies citādi – pat, ja šāda izvēle nebūtu tev raksturīga. Nekad to nedari! Vienmēr esi tu pats. Tad, ja tu kļūdīsies un citi no tevis novērsīsies, tu satiksi cilvēkus, kas tevi atbalstīs un sapratīs. Taču, ja tu novērsīsies pats no sevis, tad nekas vairs tevi nespēs glābt.

Pievienot komentāru