4 padomi mājsaimniecēm, kuri lieki noderēs ikdienas dzīvē

Galdauta mazgāšana, vīram uzvalkam nepieciešama tīra apkaklīte, adījumu žāvēšana un brīdis, kad nepieciešams pašai uztaisīt līmi. Kā lai īsta saimniece tiek galā ar visu, ja nezina interesantus un noderīgus dzīves padomus?

Lai galdauts nenopluktu…

Ar krāsainiem diegiem izšūtus galdautus un salvetes mazgājot tās nenopluks, ja vispirms iemērksiet tās piesātinātā sālsūdenī, izskalosiet aukstā ūdenī un tikai pēc tam mazgāsiet.

Ja gadījumā nepieciešama līme, to var uztaisīt arī pats!

Līmi porcelānam un stiklam katrs pats var mājas apstākļos pagatavot. Vienādās daļās sajauciet silikāta līmi un biezpienu. Maisījumu saberziet līdz viendabīgai masai, apziediet salīmējamās daļas, tās savienojiet un apsieniet ar diegu. Pēc 1 – 2 dienām diegu var noņemt.

Adījumu žāvēšana

Adītus izstrādājumus nedrīkst žāvēt saulē, jo tad tie kļūst cieti. Lai tie nezaudētu formu, tos nevajag arī izkārt uz auklas. Vislabāk adītu apģērbu žāvēt uz horizontālas virsmas.

Tīra apkaklīte

Lai iztīrītu uzvalka vai kostīmjakas apkaklīti, vienu ēdamkaroti ožamā spirta sajauciet ar trīs ēdamkarotēm ūdens. Zem apkakles palieciet tīru drāniņu, bet netīro vietu viegli paberzējiet ar šķīdumā pamērcētu tamponiņu, līdz apkakle būs tīra. Ikreiz radušās putas vienkārši jānoņem nost.

Ja jums noderēja kāds no šiem padomiem, dalieties arī ar citiem!

Pievienot komentāru